facebook

Заберуть права і навіть пустять авто з молотка: водіїв попередили про жорстке покарання – кого торкнеться

Водіїв можуть покарати, забравши права та навіть авто


Українців попередили, в якому разі у них можуть відібрати права водія або навіть транспортний засіб. Це передбачено у ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Стосується це попередження громадян, які мають борги щодо виплати аліментів. У них можуть вилучити права водія або накласти заборону на час на керування транспортним засобом.

Співробітники патрульної поліції під час зупинки автомобіля перевіряють інформацію про нього по всіх базах даних і може випливти відповідна інформація.

Якщо аліменти не сплачені за 4 місяці або більше, а документ про розстрочку виплат за зобов’язаннями відсутній, співробітники патрульної служби мають право виписати адміністративний протокол та вилучити автомобіль на штрафмайданчик.

Мало того, після звернення до суду водія можуть позбавити посвідчення водія на строк від 3 до 6 місяців. Якщо боржник у встановлені законом терміни не сплатить у повному обсязі заборгованість з аліментів, а також послуги з евакуації та зберігання автомобіля, транспортний засіб можуть продати на державному аукціоні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водій, який має борги по аліментах, може оскаржити в суді тимчасове обмеження керування автомобілем у деяких випадках:

Якщо він позбавляється свого основного заробітку;
Якщо він військовослужбовець;
Має інвалідність або утримує особу з інвалідністю, якщо дитина має інвалідність;
За рішенням суду про реструктуризування чи відстрочення сплати заборгованості за аліментами.
Також водіям вирішили нагадати про відповідальність за їзду без посвідчення водія:

Якщо при собі у нього немає прав водія або свідоцтво про реєстрацію ТЗ, патрульні можуть виписати штраф у розмірі 425 грн;
Стандартний штраф за водіння авто без посвідчення водія становить 3 400 грн. цю суму повинен сплатити як водій, що знаходився за кермом, так і власник ТЗ.
Якщо тимчасово заборонено керувати авто, але людина все одно сів за кермо, тоді штраф становитиме 20 400 грн. За вторинне порушення цього правила сума вже становитиме 40 800 грн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Заберуть права і навіть пустять авто з молотка: водіїв попередили про жорстке покарання – кого торкнеться