facebook

ТЦК дають повістки та одразу виклик до суду: що робити в такій ситуації

Працівники військкоматів продовжують винаходити підступні “схеми” призову


Українцям розповіли, що військкомати вигадали новий спосіб призивати чоловіків пройти комісію. Зокрема, деякі ТЦК відправляють повістки разом із викликом про розгляд адміністративної справи за порушення правил військового обліку, пише адвокат Роман Сімутін.

Він наголосив, що в результаті правопорушення ще немає, але вже є нагадування про штраф.

Адвокат зазначив: “Що ж відбулося? Відбулися прогнозовані речі: суди скасовують постанови ТЦК про штрафи у зв’язку з недотриманням процедури виклику порушника для розгляду справи”.

Сімутін розповів, як це працює – у поштову скриньку тепер кладуть або надсилають рекомендованим листом два папери:

повістку із зазначенням дати прибуття до ТЦК, наприклад – 13.06.2023 р.;
виклик щодо розгляду адміністративного правопорушення на 15.06.2023 р.
При цьому у виклику пишуть: “03.06.2023 р. стосовно вас буде складено протокол за ст. 210 КУпАП, але у разі явки до ТЦК 03.06.2023 р. справу щодо примусового приводу щодо вас буде скасовано”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Роман Сімутін резюмував: “Якщо ви не прибули по повістці вказаної дати, то щодо вас за два дні розглянуть адмінматеріали та притягнуть до відповідальності зі штрафом у 5100 грн. Непоганий хід. Але! За креативність підходу – це п’ятірка, а от по предмету адміністративне право – двійка. Адже дата виклику та дата повідомлення легко перевіряються”.

Адвокат додав, що в такому разі порушено послідовність виклику та розгляду справи, тому в суді “трюк” військкомату розвалиться.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ТЦК дають повістки та одразу виклик до суду: що робити в такій ситуації