facebook

Холодний душ для водіїв: у Раді готуються серйозно посилити штрафи

У Верховній Раді мають намір посилити штрафи для водіїв


В Україні на сьогодні обговорюється необхідність посилення відповідальності водіїв за порушення правил дорожнього руху, зокрема щодо підвищення розміру певних штрафів. Цією інформацією ділиться Центр Авто.

Проектом закону пропонується посилити покарання за дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок яких постраждали діти. Відповідний документ оприлюднили на сайті Верховної ради.

На даний момент законопроект уже перебуває на розгляді у Верховній раді комітетами, а Комітет молоді та спорту вже дав рекомендацію ухвалити його як основу.

Документом закону пропонується внести зміни до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згідно з інформацією, цими змінами передбачається підвищення розміру штрафів для тих громадян, які порушують правила дорожнього руху у присутності неповнолітніх та малолітніх дітей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За такі порушення пропонується виписувати штрафи у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів українців, що приблизно на сьогодні становить 850 гривень або ж призначати 20-40 годин громадських робіт.

У записці пояснення до законопроекту йдеться, що смертельні ДТП займають одне з перших місць через смерть дітей віком від 5 до 14 років і молодих українців віком від 15 до 29 років у нашій країні.

За результатами статистики, в 2020 році в Україні було зафіксовано 3574 дорожні аварії в результаті яких загинули діти або отримали тяжкі травми. 2021 року таких аварій було зафіксовано 3691, а вже 2022 року — 2625.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Холодний душ для водіїв: у Раді готуються серйозно посилити штрафи