facebook

Нові правила вручення повісток в Україні: представники ТЦК працюють із нагрудними камерами

Повістки під відеозапис вручають, зокрема, у Чернігові.

Нагрудні камери тепер мають військовослужбовці Чернігівського територіального центру комплектування та соцпідтримки. Вони одними з перших в Україні виходять на щоденні патрулювання з бодікамерами, щоби фіксувати процес вручення повісток.

Про це йдеться у відео “Київ 24”.

На відео записують все, що відбувається під час чергування, що має запобігти будь-яким конфліктним ситуаціям.

Вранці військовослужбовцям проводять інструктаж, співробітники ТЦК отримують бодікамери та вирушають на патрулювання. Вони мають перевіряти усіх ймовірних призовників.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Чи стали вони на військовий облік, якщо не стали, то чому. Якщо в людини є лист бронювання або відстрочки, а також з’ясовуємо нюанси й виписуємо облікову повістку”, – пояснює представник Чернігівського ТЦК.

Військовозобов’язаним вручають облікову повістку, яка не означає призову до армії, а лише запрошення до ТЦК, щоб стати на облік або уточнити свої дані для проходження ВЛК.

“Вручення бойової повістки – це, коли вже людина пройшла медкомісію, ми її вивчили по морально-психологічним якостям, запропонували ту чи іншу військову частину і знаємо, куди ми її виберемо”, – пояснив начальник Чернігівського ТЦК та СП Олег Гончарук.

Якщо людина не з’являється по бойовій повістці, настає кримінальна відповідальність.

“Громадяни, які не з’явилися у ТЦК, підлягають адміністративній відповідальності”, – додав Гончарук.

Варто знати, під час військового стану та загальної мобілізації вручати повістки можна не лише за місцем проживання, а й у будь-яких громадських місцях.

Відеокамера, з якою виходять на патрулювання військовослужбовці ТЦК, фіксує все, що відбувається під час розмов із військовозобов’язаними.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Нові правила вручення повісток в Україні: представники ТЦК працюють із нагрудними камерами