facebook

“Мобілізація в Україні”: українців почали оголошувати у розшук, адвокат пояснив про наслідки для військовозобов’язаних

В Україні з кожним місяців зростає кількість кримінальних справ щодо ухилянтів від мобілізації. Деяких громадян навіть оголошують у розшук. Адвокат Роман Симутін розповів, що внесення даних призовника про розшук до інформаційно-пошукової системи МВС “Армор” є незаконним.

Як інформує “today.ua”, за словами правозахисника, станом на сьогоднішній день жодних правових підстав для затримання, а особливо для застосування сили та спецзасобів проти ухилянтів, у ТЦК немає.

“Які законні підстави для розшуку? Внесення даних призовника про розшук до інформаційно-пошукової системи МВС “Армор” — повна профанація. Уявіть, щоб хтось звернувся до поліції і попросив оголосити когось у розшук таким чином, як це зараз робиться. Йому відповіли б — ти хворий? Хочеш, щоб мене посадили? Де законні підстави? Давай постанову слідчого про розшук, ухвалу суду про затримання тощо”, — каже Симутін.

Адвокат додав, що правоохоронці вносять до бази лише на підставі звернення ТЦК про доставку.

За законом поліція має розшукувати лише тих ухилянтів, які справді відмовилися від своєї повістки, або просто не з’явилися в ТЦК, але не всіх підряд, чиї ПІБ впишуть у звернення про доставку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Мобілізація в Україні”: українців почали оголошувати у розшук, адвокат пояснив про наслідки для військовозобов’язаних