facebook

Українці за кілька годин дізнаються про підрив ЗАЕС: “Енергоатом” розповів про небезпеку

6 липня стало відомо про наміри росіян перевести 4 енергоблок ЗАЕС у стан “гарячої зупинки”

У ніч проти 5 липня 2023 року уцкраїнці очікували, що росіяни вчинятимуть теракт на Запорізькій АЕС.

На повну кількість жителів нашої країни вчили, як поводитися у разі витоку радіації, що має бути в тривожній валізці, як бути з тваринами і т.д. Слава богу, непоправного не відбулося, але загроза спостерігається, хоча і в ГУР повідомили, що вона вже знизилася.

Проте, на сполох викликає те, що 6 липня стало відомо про наміри росіян перевести 4 енергоблок ЗАЕС у стан “гарячої зупинки”. Існує реальна загроза аварійної ситуації. Про це повідомили у Енергоатомі.

При запуску більшої кількості енергоблоків у роботу водопостачання для охолодження реакторів може бути недостатньо через підрив росіян Каховської ГЕС.

 

Раніше секретар РНБО Данилов заявляв, що теракт росіян на ЗАЕС вважатиметься застосуванням ядерної зброї.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Секретар РНБО припустив, що деякі із західних партнерів зараз пояснюють росії, що цього не варто робити, тому що наслідки будуть “абсолютно катастрофічними для Росії”.


Також не може не турбувати ситуація того, що ми далеко не відразу дізнаємося про вибух на АЕС. Про це також повідомили в Енергоатомі.

У разі підриву Запорізької АЕС Україна може дізнатися про це лише за кілька годин, оскільки не має прямого доступу до радіаційного контролю через росіян.

Про це на пресконференції сказав президент НАЕК “Енергоатом” Петро Котін.

Він розповів, що прямий радіаційний контроль у руках росіян.

“На сьогоднішній день ми маємо датчики радіаційного моніторингу на контрольованій Україною території на правобережжі і по цих датчиках ми відстежуватимемо. Якщо справді буде викид на Запорізькій атомній станції ми матимемо інформацію за кілька годин. Якщо буде нормальна ситуація з повітрям, то буквально за кілька хвилин у нас буде ця інформація”, – сказав він.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українці за кілька годин дізнаються про підрив ЗАЕС: “Енергоатом” розповів про небезпеку