facebook

Відстрочка не врятує: когось із чоловіків можуть повторно закликати вже в липні

Кому приготуватися до служби у ЗСУ


Деяких українців у липні повторно можуть мобілізувати
Чоловіки, які були звільнені в запас через родичів з інвалідністю 1-ї чи 2-ї групи, можуть бути повторно призвані вже у липні. Про це повідомив адвокат Андрій Межирицький.

Адвокат зазначив, що ситуація із правом на відстрочку змінилася у зв’язку з наявністю родичів-інвалідів. Якщо підставою для відстрочення є інвалідність лише одного з батьків дружини, чоловік більше не може розраховувати на відстрочку.

Це з додаванням застереження, що чоловік може отримати відстрочку, якщо інші особи, відповідно до закону, зобов’язані забезпечувати їх зміст.

Відповідно до статті 202 Сімейного кодексу України, цей обов’язок покладається на повнолітню дочку, тобто на дружину чоловіка.

Однак право на відстрочку все ж таки можливо отримати, якщо дружина нездатна до праці з причин пенсійного віку або має власну інвалідність.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Таким чином, військовозобов’язані чоловіки втратили право на відстрочку у разі інвалідності батьків дружини, які є працездатними.

Якщо вони були мобілізовані раніше, але минуло понад 6 місяців з моменту їх звільнення зі служби в запас, то є можливість повторного призову до армії.

Верховна рада України ухвалила закон про доплати військовослужбовцям (№9342), в якому розширила перелік осіб, які підлягають мобілізації. Тепер підлягатимуть мобілізації особи, у яких дружина (чоловік), батьки чи батьки дружини (чоловіка) мають інвалідність 1 чи 2 групи. Ця умова діє за наявності інших працездатних осіб, які мають забезпечувати їх зміст.

Раніше діяло правило, згідно з яким від мобілізації звільнялися особи, які мають дружину (чоловік), батьків або батьків дружини (чоловіка) з інвалідністю 1 або 2 групи.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Відстрочка не врятує: когось із чоловіків можуть повторно закликати вже в липні