facebook

Українці здивовані: банки перестали приймати купюри по 500 та 1000 грн. Що трапилося

Українцям розповіли чому термінали не приймають купюри


Один із великих банків України перестав приймати купюри номіналом у 500 та 1000 гривень у терміналах. Інформація про це з’явилась на сайті Мінфіну.

Отже, йдеться про термінали ПУМБ, адже це вони не приймають купюри номіналом 500 та 1000 грн. У банку це визнають і пояснюють, що таким чином хочуть забезпечити себе сильно пошкодженими банкнотами.

Крім того, на цю проблему звернув увагу користувач сайту Мінфін під ніком para53. Він розповів, що:

зіткнувся з нею під час спроби поповнити картку через термінал у відділенні банку;
там фактичну неможливість цього визнали – заявивши, що “бояться фальшивок”.
При цьому клієнт банку звернув увагу, що зміг поповнити картку через іншу систему, яка підтвердила операцію. Однак у самому ПУМБ йому повідомили, що гроші на його рахунок не приходили.

“Поповнити картку через термінал у відділенні є проблеми, оскільки купюри номіналом 500 грн і вище термінал не бере, працівники пояснили, що бояться фальшивок. Поповнив картку через термінал EasyPay, фінансова компанія надала квитанцію та у телефонному режимі підтвердила, що гроші перевела банку. банк стверджує, що гроші йому не надходили”, – розповів para53.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У самому ж ПУМБі пояснили: неможливість поповнення картки через термінали купюрами в 500 та 1000 грн є запобіжним засобом. Таким чином, у банку хочуть захиститися від пошкоджених банкнот цього номіналу.

“У грошовому обігу України з’явилися банкноти номіналом 500 та 1000 грн, пошкоджених під час надзвичайного режиму. Банкноти були пошкоджені за допомогою дриля. Тому службою безпеки банку було прийнято рішення обмежити кількість купюр до 1 шт. для поповнення однієї транзакції”, – повідомили у банку.

Водночас, там зазначили: якщо картка поповнюється не через термінал банку, зарахування коштів на рахунок може зайняти деякий час. До чого досить тривале.

“Якщо картку ви поповнюєте в терміналі не нашого банку, то в такому разі зарахування коштів може проводитись до 3-х робочих днів”, – розповіли в установі

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українці здивовані: банки перестали приймати купюри по 500 та 1000 грн. Що трапилося