facebook

Українцям виплатять по 2500 грн: хто і як може вже зараз оформити допомогу

Червоний Хрест роздає українцям допомогу


Більшість українців може претендувати на грошову допомогу від Червоного Хреста. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі поділився деталями.

Глава Кабміну поділився, що за місяць допомога від організації складе 2500 грн. Отримають її українці, які постраждали від російського військового вторгнення.

В основному це внутрішньо переміщені особи (ВПО). Важливо, що подавати заявку таким громадянам на отримання фінансової допомоги не потрібно, оскільки її видадуть тим, хто внесений до інформаційної бази ВПО.

Шмигаль написав, що за попередніми розрахунками на таку допомогу можуть розраховувати майже 1 млн осіб. Перевага, як уже зазначалося, надаватиметься ВПО з тимчасово окупованих територій та зони бойових дій.

Також прем’єр-міністр України нагадав українцям, що держава продовжує програму підтримки ВПО, щомісяця на проживання виплачуючи на кожного дорослого від 18 років 2000 грн., а особам з інвалідністю та на дітей сплачується 3000 грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також Шмигаль зазначив, що діють дві спільні програми з ООН та одна спільна з UNICEF, у рамках якої ВПО із вразливих категорій також платять по 2200 грн.


Виплати від Червоного Хреста. Фото: скрін Telegram
До речі, Червоний Хрест теж фінансує допомогу в рамках програми “Прихисток” тим українцям, які дали притулок у себе в квартирі чи будинку ВПО.

Власники домогосподарства можуть подавати у рамках програми заявку на компенсацію комунальних послуг. На одного вимушеного переселенця, якщо він прожив повний місяць, можна отримати 450 грн. компенсації або 14,77 грн. за одну добу проживання.

На сайті “Прихисток” власнику нерухомості потрібно зареєструватися, а також на початку кожного місяця подавати заявку на компенсацію.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українцям виплатять по 2500 грн: хто і як може вже зараз оформити допомогу