facebook

Вліплять штраф від 2400 до 8500 грн: без цього водіям заборонили навіть заводити машину

Водіїв попередили про немаленькі штрафи за “популярне” порушення


Згідно з ПДР безпека пасажирів автомобіля, у тому числі тих, хто сидить на задньому сидінні, є головним пріоритетом. Усі, хто перебуває в авто, повинні бути пристебнуті ременями безпеки, і забезпечення цього є обов’язком водія.

Зокрема, водіям заборонено розпочинати рух, якщо хтось із пасажирів відмовляється пристебнутися ременем безпеки. В той самий час є виняткові обставини, коли це правило може не застосовуватись – наприклад, коли пасажир має інвалідність, яка не дозволяє йому пристібатись ременем безпеки.

Раніше винятки були й для водіїв таксі, інструкторів автошкіл, проте нещодавні зміни у ПДР скасували їх, зробивши обов’язковим пристібання ременів безпеки для всіх водіїв.

Коли йдеться про перевезення дітей, зріст яких нижче 145 см, використання спеціального автокрісла є обов’язковим. Невиконання цієї вимоги може спричинити складання окремого протоколу, в якому будуть описані порушення.

Перше порушення тягне за собою штраф у розмірі 510 гривень, а у разі ДТП розмір штрафу варіюватиметься від 2400 до 8500 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо пасажири не були пристебнуті ременями безпеки, це може призвести до штрафів, накладених на водія. Наприклад, якщо чотири пасажири не пристебнуті ременями безпеки, то водій отримає штраф у 2400 гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вліплять штраф від 2400 до 8500 грн: без цього водіям заборонили навіть заводити машину