facebook

Подорожчання до 70%: Кабмін планує жорстко збільшити ціни на алкоголь — подробиці

В Україні можуть суттєво зрости ціни на алкоголь


Міністерство економіки України запропонувало суттєво збільшити ціни в країні на алкогольні напої. На сайті відомства опубліковано постанову для обговорення.

У Мінекономіки також пояснили, чому пропонується підвищити мінімальні ціни на алкогольні та інші напої.

У зв’язку з тим, що зміни відбулися у соціально-економічній та податковій сферах, зокрема зростання витратної складової витрат – сировина, комплектуючі, енергоносії, витрати на оплату праці тощо.

Також з 1 березня 2022 року відбулися зміни у ставках акцизного податку, розмір мінімальних цін не відповідає реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв та потребує коригування.

Відповідно до проєкту постанови, внаслідок підвищення мінімальна ціна на пляшку горілки об’ємом 0,5 л. зросте у ціні приблизно з 89 грн. до 101 грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, мінімальні ціни на коньяк зростуть на 11-12% залежно від кількості зірок. Також за віскі, ром, джин потрібно буде заплатити на 25% дорожче. Ігристі вина додадуть ціни на 28%, звичайні вина — на 62%.

Крім того, сидр, пері, вермут, а також інші напої міцністю до 22% стануть дорожчими на цілих 61-71%.

До речі, ще у травні цього року Федерація роботодавців України запропонувала Кабінету Міністрів переглянути мінімальні роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв.

В організації тоді наголосили, що в країні рівень мінімальних роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв уже не відповідає реальним витратам суб’єктів господарювання на їх виробництво та реалізацію.

При цьому роботодавці тоді визнавали, що виробництво алкогольної продукції в Україні поступово відновлюється, а бізнес забезпечує стабільні надходження до бюджету.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Подорожчання до 70%: Кабмін планує жорстко збільшити ціни на алкоголь — подробиці