facebook

Правила загальної мобілізації серйозно змінять із серпня: списки тих, хто піде на війну, сильно розширять

Вже з наступного місяця на українців чекає масштабне нововведення


В Україні триває загальна мобілізація і багато військовозобов’язаних отримали відстрочку від призову на службу. В той самий час вже цього літа призовну кампанію хочуть посилити, про що йдеться на сайті Кабінету Міністрів.

Зокрема, наприкінці минулого місяця набрав чинності Закон України №3161-IX, згідно з яким уже цього літа строковики за бажанням можуть бути переведені до категорії мобілізованих.

Повідомляється, що військовослужбовці строкової військової служби, строк військової служби яких закінчився під час дії воєнного стану та військова служба яких продовжено понад встановлені терміни, і які під час дії воєнного стану прослужили не менше шести місяців, за їх власним бажанням можуть бути переведені до категорії мобілізованих.

Крім того, Закон передбачає запровадження щомісячної додаткової винагороди для строковиків. Вказана норма набирає чинності з 1 серпня 2023 року.

Раніше ми писали, що Кабінет міністрів України вніс зміни до постанови №76, якою врегулювало питання бронювання військовозобов’язаних.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зокрема, розширено перелік сфер, співробітники яких можуть бути заброньовані. Також встановлено чіткі терміни розгляду державними органами звернень підприємств, установ та організацій для визначення їх критично важливими.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Правила загальної мобілізації серйозно змінять із серпня: списки тих, хто піде на війну, сильно розширять