facebook

Тотальна заборона на готівку: у НБУ ухвалили рішення, що буде з грошима

Українців очікують глобальні зміни


У Національному банку України висловилися проти пропозиції про заборону готівки, яку раніше було висунуто заступником глави Офісу президента Ростиславом Шурмою. У банку наголосили, що подібна ідея суперечить основним потребам громадян. Про це НБУ повідомив у відповідь на запит “Економічної правди”.

“На нашу думку, повна відмова від готівкових розрахунків в Україні сьогодні неможлива, особливо з огляду на воєнний стан. Адже в сучасних умовах громадяни повинні мати доступ до готівкових, щоб мати можливість задовольняти свої базові потреби навіть у разі настання ймовірних критичних подій (блекаутів, військових дій). ) тощо”, – наголосили в Нацбанку.

Під час конференції з відновлення України у Лондоні заступник голови ВП Ростислав Шурма заявив про можливість відмови від використання готівки в Україні.

За його висловом, відмова від використання готівки могла б допомогти подолати проблеми корупції та ухилення від сплати податків, оскільки готівка відіграє ключову роль у цих процесах.

“Ростислав Шурма і раніше виступав за обмеження готівкових розрахунків. Зокрема, обговорюючи свою концепцію антикорупційної податкової реформи (відому як “10-10-10”), він не виключав запровадження податку на готівку, або ж заборона купувати за готівку підакцизні товари “, – йдеться у статті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тотальна заборона на готівку: у НБУ ухвалили рішення, що буде з грошима