facebook

Дають щонайменше 56 тисяч грн на руки: водіїв попередили про оновлені виплати

В Україні змінилися виплати у сфері автомобільного страхування


Страхові виплати в Україні з початку поточного року порівняно з минулим роком значно зросли. Про це свідчать дані оприлюднені у Телеграм-каналі InsuranceUA.

Транспортне страхове бюро, згідно з інформацією, виплатило на 58,8% більше коштів у першому півріччі поточного 2023 року. Збільшення страхових виплат пояснюється девальвацією та інфляційними процесами у країні.

Порівняно з 2021 роком, кількість виплат зросла на 6,5%, а сума виплат збільшилася на 58,8%. Водночас зріс і розмір середньої регламентної виплати, і тепер замість 37 900 гривень він становив 56 500 гривень. Експерти пояснюють зростання збільшенням страхових сум із першого липня 2022 року, а також під впливом девальвації та інфляційних процесів.

Найбільшу частину виплат зафіксовано за шкоду, завдану власникам незабезпечених транспортних засобів, які стали винуватцями ДТП та не мали полісу. Вони склали 63,7% за кількістю виплат та 68,4% за сумою виплат.

Зазначається, що у першому півріччі поточного року транспортне страхове бюро виплатило близько 10,6 мільйонів гривень за зобов’язаннями компаній, які припинили свою діяльність та були визнані банкрутами у цій сфері.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Згідно з інформацією на даний момент банкрутами визнано такі компанії:

Наста;

Україна;

Гарантія;

Гарант-авто;

стиглий;

Лафорт;

Інтертрансполіс;

Українська екологічна СК;

Скайд;

Міська СК.

Разом з тим, за зобов’язаннями страховиків, які припинили діяльність на ринку ОСЦПВ, проте не були визнані банкрутами, МТСБУ здійснило виплати на суму 15,6 мільйона гривень за рахунок гарантійних внесків таких страховиків у Фонді захисту потерпілих.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Дають щонайменше 56 тисяч грн на руки: водіїв попередили про оновлені виплати