facebook

Звільнення зі служби: Зеленський затвердив важливе нововведення для військових

Зеленський підписав закон про вдосконалення проходження військової служби


Президент України Володимир Зеленський підписав закон № 8169, який удосконалить проходження військової служби та процес звільнення. Деталі опубліковані у Telegram-каналі Міноборони України.

У відомстві зазначили, що серед іншого, військовослужбовці, які під час дії воєнного стану визнані непридатними до служби в армії за рішенням військово-лікарської комісії через стан здоров’я з переглядом кожні 6-12 місяців, можуть бути звільнені з військової служби в запас.

У Міноборони України поділилися, що внесення цих змін було пов’язане з необхідністю робити положення відповідним до Уставів ЗСУ, Законів України про вищу та професійно-технічну освіту.

Також зміни внесені з метою розділити положення закону на мирний час та на особливий період — поза та під час проведення мобілізації, дії воєнного стану та стану війни за наслідками проведеного у державі правового режиму воєнного стану.

Законом про військовий обов’язок передбачено, що під час воєнного стану військова служба продовжується невизначений стан.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Це означає, що прослуживши рік чи довше, військовослужбовці не можуть зараз звільнитися з військової служби.

У військових термінової та контрактної служби, у яких закінчується термін служби під час військового терміну, він автоматично продовжується.

Існують лише 4 причини, з яких можна звільнитися з військової служби:

За станом здоров’я;
Якщо людина досягла граничного віку для несення військової служби;
При набранні законної сили обвинувальним вироком суду, яким призначено покарання у вигляді позбавлення волі, обмеження волі або позбавлення військового звання;
За сімейними обставинами, наприклад, через хворобу когось із членів сім’ї, отримання інвалідності та необхідність постійного догляду за ними.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Звільнення зі служби: Зеленський затвердив важливе нововведення для військових