facebook

Кожен пенсіонер отримає по 13 420 грн одноразово: але радості ця пенсія не принесе — ось чому

Родичі пенсіонерів можуть отримати по 13 420 грн


У Пенсійному фонді повідомили, хто може отримати одноразову виплату у розмірі 13 420 грн за пенсіонера, повідомляється в Telegram-каналі відомства.

Йдеться про осіб, які організували похорон пенсіонера. Держава їм надає грошову допомогу.

Залежно від того, який вид пенсії за життя отримував пенсіонер, залежатиме і розмір допомоги. Так, одноразову виплату у розмірі до 13 420 грн буде виплачено тим, якщо пенсіонер вийшов на пенсію після звільнення з військової служби.

Родичам чи організаторам похорону таким громадянам належить за законом виплата у розмірі трьох пенсій такого громадянина, але не більше п’ятиразового розміру прожиткового мінімуму працездатних осіб, який становить якраз до 13 420 грн.

Якщо ж пенсія померлому пенсіонеру була призначена за віком або за іншими законами, тоді після смерті членам його сім’ї або особам, які займалися його похороном, виплачується допомога у розмірі двох його пенсій за життя.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

При цьому родичам варто знати, що вони не можуть отримати від держави допомогу, якщо не займалися похованням пенсіонера.

Для отримання допомоги громадянам слід звертатися до органів ПФУ. Потрібно подати до відомства такі документи:

Документ, що підтверджує особу заявника;
Заява про виплату допомоги;
Витяг з Державного реєстру актів громадянського стану громадян про смерть для отримання допомоги на похорон або документ, що підтверджує факт смерті.
Варто зазначити, що якщо людина не досягла пенсійного віку, а також не працювала офіційно, не служила у ЗСУ, не перебувала на обліку в Центрі зайнятості, за допомогою можна звернутися до органів місцевої влади за місцем останнього проживання померлого. Якщо померлий був безробітним і стояв на обліку, тоді по допомогу слід звертатися туди.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кожен пенсіонер отримає по 13 420 грн одноразово: але радості ця пенсія не принесе — ось чому