facebook

Новий навчальний рік 2023/2024: батьків та школярів попередили – будуть на дистанційці чи за партами

На українських школярів чекають нововведення


З початком нового навчального року українські освітні заклади можуть бути переведені з онлайн-формату на очні заняття. Такі рекомендації були нещодавно надані ВНЗ та коледжам Міністерством освіти та науки України. Про це пише “РБК-Україна”.

Крім того, школи також готуються повернути дітей до парт з 1 вересня. Однак основною умовою відновлення очних уроків є забезпечення безпеки від можливих повітряних атак.

У листі Міністерства освіти та науки України для навчальних закладів містяться рекомендації розпочати навчальний рік з 1 вересня 2023 року та максимально перейти на очний формат занять, надавши при цьому укриття з достатньою місткістю.

Ця пропозиція належить до закладів професійної передньої та вищої освіти, професійних коледжів, коледжів, академій та університетів.

Важливо, що цей лист Міносвіти містить рекомендації, а чи не обов’язкові вказівки. Законодавство надає вищезгаданим навчальним закладам самостійне право визначити модель безпеки та організації освітнього процесу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Рекомендації Міністерства освіти та науки України не поширюються на регіони зі складною ситуацією у сфері безпеки. Військові дії можуть завадити проведенню очних занять.

Насамперед це стосується освітніх установ, що знаходяться в зонах активних бойових дій або в районах, що зазнають обстрілів з ворожих реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) та систем зенітно-ракетної оборони, таких як С-300 та аналогічні.

Повернення до очних занять можливе лише за умови забезпечення безпечних умов для освітнього процесу. З метою забезпечення безпеки, Міністерство освіти пропонує керівництву навчальних закладів у період липень-серпень 2023 року вжити заходів щодо обладнання чинних притулків (як спеціальних, так і тимчасових) для проведення занять у них під час повітряних тривог.

Наразі Міністерство освіти та науки України ще не подало офіційних заяв щодо навчального року 2023/2024 у школах.

У зв’язку з військовим становищем, рішення про формат роботи освітніх установ прийматиметься місцевими військовими адміністраціями та засновниками кожного навчального закладу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Новий навчальний рік 2023/2024: батьків та школярів попередили – будуть на дистанційці чи за партами