facebook

Підстави є, але у відстрочці відмовили: адвокат оцінив дії ТЦК та підказав, куди скаржитися

У військкоматі просто відмовляються від листів на замовлення, де описані підстави для відстрочки

Деякі чоловіки призовного віку в Україні мають право на відстрочку від мобілізації, проте трапляються випадки, коли їм відмовляють у її наданні. Адвокат Роман Симутін розповів, що робити у такій ситуації.

Останнім часом ТЦК все частіше відмовляють українцям в отриманні відстрочки від військової служби, але це цілком логічно, оскільки вони зацікавлені у тому, щоб мобілізувати якнайбільше чоловіків.

Адвокат зазначив, що у військкоматі просто відмовляються від листів на замовлення, де описані підстави для відстрочки. При цьому вказуються всілякі причини для відмови, мовляв, не встигли оновити облікові дані або не зібрали весь пакет документів. У такому разі чоловікові залишається лише особисто з’явитися до військкомату.

“Насправді факту вашого повідомлення шляхом надсилання заяви через пошту цілком достатньо. Ви належним чином повідомили ТЦК та СП і останні не можуть відмовити у наданні відстрочки, якщо у вас є законні підстави, тому що це їхній обов’язок, а не право – хочу дам, хочу не дам”, – сказав Сімутін.

 

Відповідь від військкомату зовсім не є обов’язковою в даному випадку, головне, щоб до чоловіка не було питань при перевірці документів на вулиці. Однак якщо українцю все ж таки відмовили у відстрочці, адвокат радить скаржитися в обласний ТЦК.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“З моменту успішного повідомлення, коли у вас на руках є корінець про вручення листа ТЦК, вам уже не можуть вручити ні штрафів, ні підозр. Підкреслю: навіть не з моменту отримання вами відповіді”, – додав він.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Підстави є, але у відстрочці відмовили: адвокат оцінив дії ТЦК та підказав, куди скаржитися