facebook

Загальна мобілізація: ухилянтів почали зливати в ТЦК через чати про роздачу повісток – подробиці

Ухилянти й припустити не могли, чим все обернеться


В Україні триває загальна мобілізація, але чимало чоловіків намагаються всіма правдами та неправдами уникнути призову. Проте адміністратори Telegram-каналів та Viber-чатів, у яких чоловіки ділилися інформацією про місця роздачі повісток на Львівщині, передали дані своїх учасників до ТЦК, повідомляє “Львівський портал”.

У мережі існує чимало груп і чатів, в яких публікували інформацію про місця роздачі повісток. Після того, як групи набрали велику кількість підписників, їх дані були передані адміністраторами чатів до місцевих ТЦК.

Про це також повідомили самі адміністрації чатів, які розіслали відповідні повідомлення підписникам – у них йдеться, що ці канали створювалися з метою збору даних про тих, хто ухиляється. Учасникам також нагадали, що оборона країни – це обов’язок кожного згідно з Конституцією.

Інформацію про передачу даних учасників каналів про повістки Львівському порталу також підтвердили джерела у правоохоронних органах.

Варто нагадати, що навесні 2023 року спеціалісти Служби безпеки заблокували 26 Telegram-каналів, які перешкоджали мобілізації українських громадян призовного віку, повідомляючи про місця вручення повісток у Львівській, Івано-Франківській, Черкаській, Вінницькій, Чернівецькій, Київській та Одеській областях.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Загальна мобілізація: ухилянтів почали зливати в ТЦК через чати про роздачу повісток – подробиці