facebook

Порушникам доведеться дорого заплатити: в Україні з 1 жовтня повертають штрафи

Державна податкова служба стягуватиме штраф за кожну транзакцію, яка пройде не по касовому апарату.

Українців почнуть штрафувати на значні суми за реалізацію товарів без касових апаратів. Норми повернуть у дію вже з 1 жовтня.
Про це попередив голова податкового комітету Верховної Ради України Данило Гетьманцев. З 1 жовтня підприємці повинні використовувати реєстратори розрахункових операцій чи програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО/ПРРО, “касовий апарат”). За порушення їм загрожують штрафи.

“Що стосується перевірок платників податків, то хочу звернутися до підприємств торгівлі стосовно встановлення касових апаратів. З 1 жовтня будуть впроваджені великі штрафи за невстановлення цих апаратів. Перевірки касових апаратів відновлені”, – сказав він.
Державна податкова служба стягуватиме штраф за транзакцію, яка пройде не по касовому апарату. Водночас розмір штрафу залежатиме від суми у чеку та кількості виявлених порушень.

За перше порушення українцям доведеться заплатити 100% від суми продажу товарів, робіт чи послуг, скоєних із порушеннями. При повторному порушенні загрожує 150% від суми.

Варто зазначити, повернення штрафів передбачено у прийнятому Верховною Радою законі, який набув чинності 1 серпня цього року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Порушникам доведеться дорого заплатити: в Україні з 1 жовтня повертають штрафи