facebook

За лічені тижні повістки вручать кожному: ТЦК змінили методи мобілізації

Кого призвуть на службу вже до кінця цього місяця.

В Україні триває загальна мобілізація, і повістку може отримати кожен чоловік віком від 18 до 60 років. Представники ТЦК пояснили, хто отримає повістки до кінця літа 2023 року, розповідає “Стіна”.

Воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні продовжили до 15 листопада поточного року. Після отримання повістки військовозобов’язані проходять військово-лікарську комісію, оцінюються їх морально-психологічні якості та підбирається спеціальність, на яку необхідно мобілізувати.

У випадку, якщо чоловік має право на відстрочку, його заборонено мобілізувати примусово, проте він може пройти ВЛК і підписати мобілізаційне розпорядження добровільно.

У ТЦК роз’яснили, що після отримання повістки про уточнення даних військовозобов’язаний повинен з’явитися для уточнення військово-облікових даних. Їх видають двом категоріям чоловіків – це військовозобов’язані, які не з’явилися у ТЦК для уточнення даних, та ВПО.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після уточнення даних військовозобов’язані повинні пройти ВЛК, де буде встановлено ступінь придатності до військової служби.

Варто нагадати, що законодавство не забороняє і не дозволяє вручати повістки на вулицях та громадських місцях. Ну встановлено і певне місце, де можуть вручити документ, а також кількість тих, хто вручає, але робити це можуть виключно уповноважені особи.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

За лічені тижні повістки вручать кожному: ТЦК змінили методи мобілізації