facebook

Будемо не лише без світла, а й без газу: тривожний прогноз для українців на зиму

Експерт налякав прогнозом на зиму.

Україна пройшла найскладніший з моменту незалежності опалювальний сезон. Проте зима, на думку багатьох експертів, буде не менш складною. До відключень світла може додатися ще й відсутність газу, пише УНІАН.

Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук в ефірі телемарафону зазначив, що минула зима була теплою та без істотних морозів, це допомогло країні не замерзнути. Але малоймовірно, що друга поспіль зима буде такою.

За його прогнозом, якщо зима буде звичайною, тоді відключення будуть довшими. Тобто, якщо минулої зими графік відключення та подачі світла був 4 на 4 або 6 на 6, то варто готуватися до того, що вони можуть стати вже 10 годин без світла і 5 – з електроенергією.

Корольчук вважає, що магазини знову завищуватимуть вартість популярних при відключеннях світла товарів, а саме на генератори, ліхтарі, павербанки. Він вважає, що має бути реакція з боку органів влади.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На додаток, експерт не виключає, що до проблем із відключеннями електрики може додатись і недостатні запаси газу.

Плани уряду щодо заповнення підземних сховищ – 14,5 млрд. куб. м — враховують сценарій помірної зими. То варто врахувати, що можуть бути тривалі морози. У такому разі цих запасів палива може не вистачити до кінця холодів.

Якщо так станеться, то українцям ще варто бути готовими до вимкнення газу. Експерт не виключив, що 10 годин буде газ, 10 годин не буде. Це торкнеться і теплокомуненерго.

Корольчук додав, що там, де люди живуть у сільській місцевості у приватних будинках – це буде суттєвіше завдавати шкоди.

Але, звісно, ​​багато залежатиме від планів ворога, чи буде він знову з такою самою регулярністю та силою бити по енергосистемі України, як минулої осені та взимку.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Будемо не лише без світла, а й без газу: тривожний прогноз для українців на зиму