facebook

Регулярний і хороший секс після 60 років допомагає зберегти мозок здоровим до старості: дослідження

Дослідження показало, що регулярний і хороший секс у віці від 62 до 74 років допомагає зберегти здоров’я мозку через п’ять років.

Про результати дослідження пишуть у виданні Daily Mail, додаючи, що у віці 75-90 років для здоров’я мозку секс повинен бути вже не таким хорошим, але регулярним.

У дослідженні взяли участь 1683 людини у віці 62 років і старше. Науковці з коледжу Хоуп, штат Мічіган, США визначали когнітивні бали, комбінуючи оцінку шести ключових областей мозку, включно з увагою, пам’яттю та візуально-просторовими навичками. За їхніми словами, отримані результати були пов’язані з перевагами хорошого сексу для зняття стресу, а також вивільненням гормону задоволення (дофаміну).

В дослідницькій статті було зазначено, що саме стрес перешкоджає нейронегезу (новому утворенню нейронів) в гіпокампі (ділянка мозку, пов’язана з пам’яттю). Якщо літні люди після 60 живуть статевим життям і воно їм подобається, приносить задоволення, вони відчуватимуть зниження стресу, що може зі свого боку захистити нейрогенез. Адже сексуальне життя пов’язане з оргазмом, а оргазм вивільняє приплив дофаміну.

Також команда дослідників виявила, що та група літніх людей (у віці від 75 до 90 років), яка мала будь-яку сексуальну активність (необов’язково повноцінний статевий акт і навіть оргазм) хоча б раз на тиждень, в когнітивних тестах отримала вищі бали за тих, хто протягом останнього року не займався сексом. Водночас величина ефекту порівнювалася вченими з перевагою тривалої освіти, тобто навчання в університеті, з незакінченням середньої школи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Своє дослідження науковці опублікували в науковому журналі Journal of Sex Research, де зазначили, що частота статевих стосунків у похилому віці може сприяти збереженню когнітивного здоров’я, оскільки це одна з форм фізичної активності. Це особливо важливо, тому що літні люди часто ведуть малорухливий спосіб життя.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Регулярний і хороший секс після 60 років допомагає зберегти мозок здоровим до старості: дослідження