facebook

Водії такого і не чекали: в Україні запровадили електронний техогляд з обов’язковою відеофіксацією

У МВС розповіли про масштабні зміни відсьогодні.

В Україні продовжується масштабна діджиталізація, і тепер вона торкнулася автовласників. Йдеться про електронні бланки обов’язкового технічного контролю, розповідає Головний сервісний центр МВС.

Зокрема, у МВС створили інструменти для контролю за комерційними, пасажирськими та вантажними перевізниками, які проходять обов’язковий технічний контроль транспортних засобів. Ці зміни були прийняті Постановою КМУ № 514 від 19 травня 2023 р. та набули чинності 25 серпня.

Тепер під час перевірки транспортного засобу проводитиметься не лише фотофіксація процесу, а й відеофіксація. Це повністю виключить фіктивне проходження техконтролю та підробку протоколу.

Відеофіксація процесу перевірки транспортного засобу почне функціонувати через 6 місяців після припинення або скасування воєнного стану.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Електронний протокол обов’язкового технічного контролю містить усю необхідну інформацію про проходження технічного контролю, включаючи дату, час та результати перевірки. Електронна копія протоколу є документом, що засвідчує позитивні результати перевірки відповідності автомобіля вимогам безпеки та технічного стану.

У МВС додали, що завдяки електронному протоколу процес отримання документів буде більш зручним та ефективним. Крім того, це зменшує використання паперу та відповідає принципу цифрового розвитку paperless.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Водії такого і не чекали: в Україні запровадили електронний техогляд з обов’язковою відеофіксацією