facebook

Чи можуть в Україні розпочати тотальну мобілізацію: експерти розповіли про ймовірність призову 3 млн осіб

У західних ЗМІ стверджують, що це єдиний варіант для України перемогти росію у війні

Новина про мобілізацію одразу 3 млн осіб заради перемоги у цій війні дуже стривожила багатьох українців, тому військові експерти вирішили розповісти, чи можливий тотальний призов на сьогоднішній день.

У німецькому виданні Welt заявили, що це єдиний варіант для України перемогти росію у війні, проте колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов у коментарі ТСН сказав, що цю інформацію поширюють з метою створення хаосу та паніки в українському суспільстві.

Він зазначив, що росія розпочала гібридну війну проти України ще у 2014 році. Подібні історії складають “у відповідних організаціях військового характеру з території росії”. Наразі, за словами Селезньова, немає передумов для тотальної мобілізації, проте у ЗСУ не виключають такого варіанту.

“Історія про масштабну мобілізацію, мовляв, треба мобілізувати 3 мільйони чоловіків – з тих самих джерел. Завдання – налякати весь український народ, мовляв, кожен, хто може тримати в руках зброю, буде воювати. Чи можна виключати такий варіант? Абсолютно ні. Але зараз передумов для цього немає. Суммарно 1 млн 300 тис. військовослужбовців Сил оборони виконують бойові завдання”, – заявив він.

Також Селезньов нагадав, що на війну призивають тих, хто потрібний, а попередньо їх навчають. Втім, мобілізацію з воєнним станом і так продовжили до 15 листопада 2023 року.
“Критичної ситуації у ЗСУ з ресурсом немає. Потреба є, але критичної ситуації немає”, – додав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чи можуть в Україні розпочати тотальну мобілізацію: експерти розповіли про ймовірність призову 3 млн осіб