facebook

“Десятки тисяч чоловіків із цієї категорії одержать повістки, колосальне скасування відстрочок наближається”

“Десятки тисяч чоловіків із цієї категорії одержать повістки, колосальне скасування відстрочок наближається”: мобілізація в Україні може зазнати змін


Народний депутат від партії Слуга народу Федір Веніславський зареєстрував законопроєкт, який може скасувати відстрочку від мобілізації для чоловіків старше 30 років, які здобувають непослідовну вищу освіту або другу й більше.

Як інформує “НВ”‘, про це у неділю, 3 вересня, Веніславський повідомив в ефірі телемарафону.

Веніславський зазначив, що за інформацією від Міністерства освіти і науки України, у 2019−2021 роках студентів віком старше 25 років було близько 40 тисяч осіб. Водночас у 2022 році таких студентів стало 106 тисяч.

«Цьогоріч цифри також наближаються до 100 тисяч. Це означає, що 60 тисяч чоловіків вирішили скористатися такою можливістю для уникнення призову», — зауважив він.За його словами, деякі університети відкривали набір на контракти на денну форму навчання. Таким чином вони надали потенційним призовникам можливість вступати на навчання й отримувати відстрочку від мобілізації.

Він наголосив, що частина абітурієнтів вступали на нижчій освітній рівень, ніж мали, та на іншу спеціальність.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Веніславський зареєстрував законопроєкт, який дозволить закрити цей шлях для відстрочення від мобілізації.

«Я запропонував, щоб люди, які навчаються у послідовних видах освіти, мали право на відстрочку. А ті, хто вступив на другу-третю-четверту вищу освіту після 30 років таким правом на відстрочку скористатися не могли», — підкреслив він.

Крім того, він додав, що після ухвалення законопроєкту його дія пошириться і на чоловіків, які скористалися навчанням для ухилення від мобілізації у 2022 році.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Десятки тисяч чоловіків із цієї категорії одержать повістки, колосальне скасування відстрочок наближається”