facebook

Польща передала Україні списки чоловіків, які осіли в країні після початку війни: готують екстрадицію

\Деякі українські чоловіки виїхали за кордон вже після початку військових дій в Україні, щоб уникнути призову. Тепер Київ може вимагати їх екстрадиції від Польщі та інших країн ЄС.

Офіційний Київ вважає за потрібне вимагати від країн ЄС видачі українських чоловіків. Як інформує видання «Rzeczpospolita», Варшава вже передала деяких українців відповідним службам, пише inpoland.

За даними української влади, десятки тисяч чоловіків призовного віку незаконно виїхали за кордон, предʼявляючи, наприклад, куплені довідки про інвалідність.

У Прикордонній службі Польщі повідомили, що після 24 лютого 2022 року до Польщі в’їхало майже 2,87 мільйона громадян України віком 18-60 років, а виїхало – майже 2,8 мільйона українців. Це означає, що близько 70 тисяч чоловіків «випарувалися».

Представник Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський не виключає, що українська прокуратура може переслідувати громадян за кордоном на підставі порушених кримінальних справ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для цього для кожного з них необхідно видати міжнародний ордер на арешт.За інформацією, яку «Rzeczpospolita» отримала від Прикордонної служби, Польща, згідно з угодою з Україною, вже повернула деяких українців додому. Зараз мова йде про тих громадян України, які переправляли нелегалів до Європи.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Польща передала Україні списки чоловіків, які осіли в країні після початку війни: готують екстрадицію