facebook

Після 30 відстрочка не передбачена: у Раді надумали загнати всіх на службу – з’явився текст скандального закону

В Україні можуть розширити список осіб, яким вручать повістку


В Україні триває загальна мобілізація, і в майбутньому повістки отримають ще більше громадян. Зокрема, у Раді зареєстровано законопроєкт №9672, який передбачає скасування відстрочки для студентів-чоловіків віком від 30 років.

Документ пропонує встановити, що призову на службу під час мобілізації не підлягають “здобувачі професійної (професійно-технічної), професійної вищої та вищої освіти, які за денною або дуальною формами здобуття освіти отримують рівень освіти, який вищий за раніше здобутий рівень освіти в послідовності, визначеній законом України “Про освіту”, якщо навчання було розпочато не пізніше року досягнення претендентом на освіту 30-річного віку, а також докторанти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти”.

Також з метою збереження педагогічних працівників закладів професійної освіти з-поміж осіб чоловічої статі віком до 60 років пропонується встановити, що вони не підлягають мобілізації.

У пояснювальній записці сказано, що після повномасштабного вторгнення багато військовозобов’язаних отримали відстрочку шляхом вступу до ВНЗ. При цьому деякі з них здобувають освіту рівнозначну, а іноді навіть нижчу за ту, яка у них вже є.

Якщо народні обранці проголосують за прийняття документи, до армії почнуть призивати:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

тих, хто здобуває другу, третю та більше освіту, якщо вона не є наступним ступенем при здобутті вищої освіти та здобувач вступив до ВНЗ не пізніше року після досягнення 30-річного віку;
аспірантів;
студентів, які вступили до ВНЗ після 30 років, навіть якщо вони не мали до цього вищої освіти.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Після 30 відстрочка не передбачена: у Раді надумали загнати всіх на службу – з’явився текст скандального закону