facebook

“Підручників немає – друкуйте самі”: батьки школярів 5 та 6 класів самостійно змушені друкувати книги

Соцмережі рясніють оголошеннями про друк та продаж підручників для п’ятих та шостих класів, які навчаються у НУШ. Справа у тому, що підручниками школярів майже не забезпечили.

Як розповідає матір п’ятикласника Олега пані Наталя, її синові видали лише підручник з “Математики”.

“На батьківських зборах у нашому класі розглядалось два варіанти – друк підучників та онлайн формат (скачати підручник в електроному форматі на планшет – прим.ред.). Аби зберегти очі діток, ми вирішили друкувати увесь комплект. Один такий обійдеться у 2400 грн”, – розповідає пані Наталя.

Жінка розповідає, що не у всіх батьків є змога придбати книги.

“Сума доволі велика тай крім того, що купити книги потрібна й інша канцелярія”, – зазначає жінка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До слова, така ситуація із підручниками для школярів не лише на Тернопільщині, а по всій Україні. У Міністерстві зазначили, що маючи обмежений бюджет надрукувати всі необхідні наразі підручники для школярів є неможливим.

Про це під час серпневої освітньої конференції сказав заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

За його словами, Кабінету Міністрів вдалося знайти кошти для часткового покриття потреби в підручниках.

“Міністерство змушено було пріоритезувати те, що буде друкуватися. Маючи обмежений бюджет, надрукувати все, що потрібно, неможливо. П’ятий і шостий класи – це класи, які вчаться за новими навчальними програмами, за якими немає жодних підручників”, – зазначив заступник міністра.

Водночас для першого і другого класів є надруковані підручники, і програми наразі не змінилися.

“Так, минуло п’ять років, але якщо обирати між старими, але актуальними підручниками й відсутністю будь-яких – то вибір очевидний. Утім, після друку підручників для пʼятих і шостих класів ми будемо повертатися до перших, других та інших класів, які потребують оновлених книжок”, – повідомив Сташків.

Цього року на друк підручників у Держбюджеті закладено 754 млн грн. Ще 138,1 млн грн удалося залучити завдяки міжнародним партнерам.

У МОН зауважують, що для 6-х класів наразі держкоштом друкується 66% підручників від загальної потреби. Це такі предмети: українські мова та література, зарубіжна література, іноземна мова, історія, математика, природознавство, технології, а також підручники для національних меншин і дітей з ООП.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Підручників немає – друкуйте самі”: батьки школярів 5 та 6 класів самостійно змушені друкувати книги