facebook

Можна нажити серйозні проблеми: водіям нагадали про сувору заборону на час війни

Водіям нагадали, що заборонено під час воєнного стану


Під час повномасштабної війни та дії воєнного стану для українських водіїв діє важлива заборона, яку порушувати зовсім не варто. Також в умовах воєнного стану особливих правил повинні дотримуватися без винятку всіх громадян. Про це повідомляє голова департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

Отже, під час воєнного стану водіям категорично заборонено користуватись автомобільними відеореєстраторами. Річ у тім, що завдяки відеореєстраторам окупанти можуть отримати інформацію про об’єкти військової та цивільної інфраструктури, переміщення та місця дислокації ЗСУ.

Зазначається, що дані з камери в автомобілі російські спецслужби можуть одержати навіть без відома власника. Водночас камери відеоспостереження, які працюють цілодобово в багатьох містах України, менше загрожують безпеці країни під час війни.

У Кримінальному Кодексі України майже одразу після початку повномасштабної війни з’явилися додатково стаття 114-2, яка попереджає до 12 років позбавлення волі за несанкціоноване поширення зазначеної вище інформації.

Проте сам факт знімання дорожньої обставини під цю норму не потрапляє, але автомобілістам радять не використовувати фото та відеофіксацію під час воєнного стану.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Можна нажити серйозні проблеми: водіям нагадали про сувору заборону на час війни