facebook

Трудовий стаж та пенсія: чи зарахують українцям роки роботи за кордоном – відповідь ПФУ

Українцям зарахують страховий стаж за відпрацьовані роки у Польщі


Згідно з повідомленням ПФУ, з 2012 року стаж, одержаний на території Польщі, враховується у страховому стажі для визначення права на пенсію в Україні. Це означає, що якщо людина працювала і в Україні, і в сусідній країні, її стаж буде враховано. Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

Прикладом може бути ситуація, коли людина відпрацювала 25 років в Україні та 5 років у Польщі. У цьому випадку він має право на призначення пенсії за віком в Україні, оскільки для виходу на пенсію у 60 років у 2023 році необхідно мати не менше ніж 30 років страхового стажу, зазначає ПФУ.

Проте розмір пенсійних виплат розраховуватиметься кожною країною відповідно до її законодавства, враховуючи стаж, отриманий на її території.

Важливо відзначити, що страховий стаж, набраний при службі збройними силами за кордоном, також враховуватиметься в Україні. Однак це стосується лише країн, з якими Україна уклала відповідні договори.

Варто зазначити, що діяльність на території України, що здійснюється з 19 лютого 2014 року в організаціях, створених на тимчасово окупованих територіях або ведена військами агресора, вважається незаконною.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Трудовий стаж та пенсія: чи зарахують українцям роки роботи за кордоном – відповідь ПФУ