facebook

Не надумайте здавати долари: українців терміново попередили про новий курс — вже найближчими днями

Стало відомо про зміну курсу долара


Прогнозують, що курс долара в обмінниках підніметься найближчими днями. Це станеться через монетарні рішення Національного банку України, які спрямовані на відновлення гнучкого курсоутворення. Додатково, підвищений сезонний попит на валюту також вплине на цей рух.

За даними Vesti.ua, з 18 по 24 вересня можливе зростання готівкового курсу долара на кілька десятків копійок. Однак завдяки обережним діям НБУ, стабільності економіки та зовнішніх фінансових надходжень, коливання курсу будуть незначними.

Аналітик Максим Орищак з компанії “Центр біржових технологій” передбачає, що готівковий курс долара в українських банках підвищиться на близько 0,4%, до рівня 38,50-38,60 грн/$, порівняно з 38,40 грн/$ минулого тижня.

Варто відзначити, що банки продають долар дорожче, ніж обмінники, тому їх курс може наздогнати позначку 38,40 грн/$ з 18 по 24 вересня. Крім того, регуляторні рішення НБУ та підвищений попит на іноземну валюту у сезоні сприятимуть цьому зростанню.

Представник Глобус Банку, Тарас Лєсовий, вважає, що долар продовжить торгуватися навколо рівня 38 грн/$ або навіть нижче. Серед причин такої стабільності експерти вказують на ефективні кроки НБУ щодо погашення дефіциту готівкової валюти, який утворився після виведення з ринку кількох великих мереж обмінників.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щодо курсу євро, представник Глобус Банку зауважує, що він буде залежати від міжнародних трендів, тому передбачити цей показник складніше. Лєсовий допускає діапазон коливань на тижні в межах 41-41,5 грн/€.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Не надумайте здавати долари: українців терміново попередили про новий курс — вже найближчими днями