facebook

Тепер пенсії підвищать за новими правилами: обіцяють, що середня виплата становитиме 6 тисяч

В Україні у 2024 році мають відбутися серйозні зміни щодо масової індексації пенсій, яка проходитиме за новими правилами та враховуватиме концепцію «пенсійних балів». Мета полягає в тому, щоб усунути існуючий дисбаланс у пенсійних виплатах та зрівняти пенсії осіб, які вийшли на пенсію багато років тому, із пенсіями нових пенсіонерів. Метою є підвищення середньої пенсії до рівня понад 6000 гривень.

 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив цю зміну тим, що вводиться бальна система, щоб зробити пенсії справедливішими. В даний час розмір пенсії для фізичних осіб розраховується на основі таких факторів, як середня заробітна плата, яка може суттєво відрізнятись у різні періоди часу.

Наприклад, якщо дві людини пропрацювали на одній і тій же посаді однакову кількість років, але одна вийшла на пенсію у 2001 році, а інша — у 2022 році, то остання отримає пенсію у розмірі від 5500 до 6000 гривень, а першу — тільки отримаєте від 3600 до 3700 грн.

“Велика різниця. Ми хочемо диспропорцію прибрати. Вводимо бали, і у людей – насамперед вчителів, лікарів, у кого були стабільні середні заробітні плати, – у них зарплати зрівняються, і у людей, які раніше виходили на пенсію, пенсії підтягнуть до сучасного рівня”, – сказав прем’єр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Метою цієї реформи є усунення такої нерівності. Ввівши пенсійні бали, люди зі стабільною середньою заробітною платою, особливо у таких професіях, як педагогіка та медицина, зрівнюють свої пенсії. Тим, хто вийшов на пенсію раніше, пенсії буде підвищено до сучасного рівня.

Новий підхід забезпечить однаковий рівень пенсій всім, незалежно від року виходу пенсію. За словами Шмигаля, ця реформа спричинить те, що середня пенсія в Україні перевищить 6 тисяч гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тепер пенсії підвищать за новими правилами: обіцяють, що середня виплата становитиме 6 тисяч