facebook

Ми на межі спалаху небезпечної хвороби: у МОЗ б’ють на сполох, а в Міносвіти терміново звернулися до батьків школярів

У МОЗ б’ють на сполох через небезпечну хворобу, а МОН звернулося до батьків


Міністерство освіти і науки закликає батьків не нехтувати плановою вакцинацією та вакцинувати дітей проти кору, паротиту та краснухи. Цією інформацією ділиться МОН України.

У зв’язку з карантинними обмеженнями під час пандемії COVID-19, повномасштабну війну, евакуацію, тисячі українських дітей пропустили щеплення проти кору, паротиту та краснухи відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень.

Це може бути ймовірною, додатково причиною можливої ​​спалаху кору. У зв’язку з цим МОЗ ініціювало проведення «наздоганяючої» вакцинальної капманії. У планах кампанії провести понад 260 000 щеплень.

Варто зазначити, що в рамках вакцинальної кампанії проведено понад 100 000 щеплень, а це майже 40% від запланованих. Найнижчі показники вакцинації реєструються у Чернігівській, Одеській, Вінницькій, Сумській та Івано-Франківській областях.

Україні загрожує спалах кору – одного з небезпечних інфекційних захворювань, що може спричинити смерть дитини. Через високий ризик спалаху головний державний санітарний лікар у Чернігівській області видав постанову щодо усунення дітей від очного навчання, які не щепилися від кору.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

МОН звертає увагу на те, що підтримує такі заходи безпеки від інфекційних захворювань у дитячих закладах.

У відомстві зазначили, що імунізація є питанням національної безпеки, а також є надзвичайно актуальним для збереження здоров’я цивільного населення під час військового стану.

МОН закликає батьків не нехтувати плановими щепленнями та вакцинувати дітей проти кору, паротиту та краснухи.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ми на межі спалаху небезпечної хвороби: у МОЗ б’ють на сполох, а в Міносвіти терміново звернулися до батьків школярів