facebook

Вже з 1 жовтня: для водіїв запроваджують особливе правило за порушення впаяють штраф

Водіям нагадали про важливе правило


Зазначається, що водіям вкотре нагадали про важливе правило, яке набирає чинності вже з 1 жовтня. Про це йдеться на сайті fakty.

Отже, в Україні, де раніше посилили боротьбу з водіями-порушниками, з 1 жовтня набуває чинності обов’язок, передбачений Правилами дорожнього руху, який полягає в обов’язковому включенні ближнього світла фар для водіїв.

Так, згідно з пунктом 9.8 ПДР, з 1 жовтня до 1 травня, за межами населених пунктів, усі механічні транспортні засоби повинні мати включені денні ходові вогні. У випадку, якщо вони відсутні в конструкції транспортного засобу, то має бути увімкнене ближнє світло фар. Ця вимога діє цілодобово, навіть удень.

Головною метою цього правила є забезпечення додаткової видимості транспортного засобу, особливо в умовах обмеженої видимості восени та взимку. Це може сприяти запобіганню дорожньо-транспортних пригод.

Щодо відповідальності за порушення вимоги пункту 9.8 ПДР, то вона не є єдиною. Насправді деякі правоохоронці можуть посилатися на норму частини 2 статті 122 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазвичай порушників притягують до адміністративної відповідальності за використання зовнішніх освітлювальних приладів або попереджувальних сигналів на початку руху або зміну його спрямування, а також за використання цих приладів або їхнє переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів. Стягується штраф у розмірі 425 гривень за такі порушення.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже з 1 жовтня: для водіїв запроваджують особливе правило за порушення впаяють штраф