facebook

Це вже за межею: українців почали штрафувати на 15 тисяч за лічильники, як відбитися

Жінка через суд анулювала величезний штраф


Українка звернулася зі скаргою на пошкоджену пломбу лічильнику, і як відповідь її оштрафували на 15 тисяч гривень. Обурена жінка вирішила звернутися до суду, і в результаті виграла справу, йдеться в матеріалі Обозревателя.

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області виніс рішення зобов’язати місцевий водоканал списати з клієнтки суму у 15 тис. гривень, яку їй донарахували за порушення, а також виплатити судовий збір. Суд підтримав клієнтку, яка була оштрафована після подання скарги на стан пломби в лічильнику.

За матеріалами справи №484/1267/23, ще в січні жінка виявила, що пломба на лічильнику води пошкоджена. Того ж дня вона звернулася до водоканалу з проханням опломбувати лічильник.

“Однак водоканал в той же день склав акт № 1121, в якому було вказано на порушення Правил користування системами комунального водопостачання та водовідведення у населених пунктах України. Зазначене порушення відносилося до пункту 2 розділу 4 Правил, а саме — до порушення опломбування. Згідно з цим актом їй було нараховано борг у сумі 15 238 гривень”, – йдеться в матеріалах справи.

Отже, жінка скаржилася, що пломба в лічильнику була пошкоджена, сама запросила фахівців водоканалу, але замість заміни пломби їй виписали штраф. Жінка звернулася до суду на комунальне підприємства і вимагала скасувати всю суму.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Суд прийняв рішення зобов’язати “Первомайськводоканал” списати борг і визнати незаконним донарахування суми в 15 238 гривень згідно з протоколом засідання комісії Комунального підприємства “Первомайськводоканал” щодо порушення правил користування системами централізованого водопостачання та водовідведення, які були виявлені під час перевірок.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Це вже за межею: українців почали штрафувати на 15 тисяч за лічильники, як відбитися