facebook

Мобілізація списаних з військового обліку: кого загребуть у ТЦК та відправлять на війну

Знятих з військового обліку українців можуть мобілізувати


Деяким чоловікам, які були виключені з військового обліку, може бути надана можливість повернутися до армії, якщо вони пройдуть повторно обстеження у вищій військово-лікувальній комісії (ВЛК), яка перебуває у вищій структурі, ніж комісія, яка винесла рішення про їхню непридатність, повідомляє “NV”.

Важливо, що терміни “виключення з військового обліку” та “зняття з військового обліку” мають різні значення. Перший термін означає, що чоловік більше не є військовозобов’язаним чи резервістом.

Водночас другий термін передбачає тимчасове припинення обліку, яке відбувається, наприклад, коли чоловік змінює місце проживання, виїжджає за кордон або відбуває покарання за невеликий злочин. У таких випадках облік відновлюється.

З військового обліку виключаються чоловіки:

які були засуджені до позбавлення волі за скоєння тяжкого чи особливо тяжкого злочину;
які за станом здоров’я визнані непридатними до військової служби та виключені з військового обліку;
які досягли граничного віку для перебування у запасі;
які були призвані або прийняті на військову службу;
які проходять військову службу (навчання) у вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів;
військовослужбовці чи військовозобов’язані, померлі;
які відмовилися від українського громадянства і залишили Україну.
Прагнучи надати об’єктивне та справедливе рішення, чоловікам, які за станом здоров’я були визнані непридатними до військової служби, надається можливість повторного обстеження у вищій військово-лікарській комісії, яка має більшу експертизу, ніж попередня комісія.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо нова комісія змінить попереднє рішення і визнає цих чоловіків придатними або обмежено придатними, вони можуть бути мобілізовані.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мобілізація списаних з військового обліку: кого загребуть у ТЦК та відправлять на війну