facebook

Машини терміново треба перереєструвати: у МВС попередили водіїв – будуть проблеми

Українцям нагадали про необхідність перереєстрації автомобіля після переходу на ГБО


Сервісні центри МВС нагадали алгоритм перереєстрації транспортних засобів після встановлення газобалонного обладнання в автомобілі. Відповідну інформацію опубліковано на сайті відомства.

Так, спочатку вам необхідно звернутися до ДП “ДержавтотрансНДІпроект” або Головного сервісного центру МВС, щоб отримати погоджувальні документи (свідоцтво про погодження конструкцій), що підтверджують відповідність вашого транспортного засобу вимогам безпеки дорожнього руху.

Після переобладнання автомобіля ви маєте 10 днів на його перереєстрацію в сервісному центрі МВС. Для отримання цієї послуги вам необхідно заздалегідь записатися. Ви можете зробити онлайн-запис на сайті Головного сервісного центру МВС, скориставшись функцією Е-ЗАПИС.

Також талон на перереєстрацію транспортного засобу можна отримати у терміналі, встановленому у приміщенні сервісного центру МВС.

Для перереєстрації автомобіля після встановлення ГБО вам слід надати такі документи: паспорт громадянина України, ідентифікаційний номер, поточне свідоцтво про реєстрацію вашого транспортного засобу, акт приймання-передачі автомобіля, свідоцтво про узгодження конструкцій та сертифікат відповідності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Після процедури перереєстрації вам буде видано нове свідоцтво про реєстрацію автомобіля, в якому буде зазначено про наявність встановленого газобалонного обладнання на вашому транспортному засобі”, – йдеться у повідомленні.

Сервісні центри МВС зазначають, що експертне дослідження не є обов’язковим. Власник транспортного засобу може самостійно вирішити, чи проводити таке дослідження.

Як зазначили у МВС, в умовах зростання цін на бензин та дизельне пальне дедалі більше українців переходять на альтернативні види палива, і одним із популярних варіантів є газ.

Таким чином, попит на встановлення газобалонного обладнання значно зріс. З початку 2023 року вже понад 28 тисяч громадян переобладнали свої автомобілі та перереєстрували їх.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Машини терміново треба перереєструвати: у МВС попередили водіїв – будуть проблеми