facebook

“Воюватимуть всі”: у РНБО показали повідомлення ЦПД із важливою інформацією про масову мобілізацію

Чи варто довіряти інформації в соцмережах


З початку повномасштабного вторгнення життя українців з кінця лютого 2022 року різко змінилося. В цей складний період люди стикнулися ще з однієї складною проблемою — інформаційне маніпулювання на чутливих темах, дезінформацією, йдеться в повідомленні РНБО.

Так, у відомстві не заперечують, що зараз існує багато складнощів з процесом мобілізації, проте чиновники запевняють, що з усіма правопорушниками з ТЦК розбереться прокуратура.

Крім того, видання Еспресо у співпраці з Центром протидії дезінформації запустили (ЦПД) проєкт “Чутлива тема”, в якому розвінчуються міфи російської дезінформації українців.

Зокрема, автори проєкту наголошують, що потрібно розуміти, в країні відбувається мобілізація, тому всі військовозобов’язані можуть бути мобілізовані для захисту країни. При цьому варто уважно ставитися до інформації, яка надходить з різних джерел.

Зокрема розвінчано мів про мобілізацію жінок, насправді з 1 жовтня 2023 жінки визначених медичних та фармацевтичних професій мають стати на військовий облік, а про призов мова не йде, такою підміною понять ворог сіє паніку серед населення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Стосовно неправдивої інформації про електронні повістки через дію. За інформацією міністра цифрової інформації Федорова, на сьогодні, технічної можливості розсилати повістки ТЦК через Дію немає.

Також російська пропаганда ширить інформацію, що підліткам вручають повістки та ширять такі відео. Насправді — це стандартний виклик школярів для постановки їх на військовий облік, а про мобілізацію таких осіб не йдеться.

Варто зазначити, що росія з метою дезінформації активно використовує всі соціальні мережі, особливо популярні серед українців, такі як ТікТок, Facebook nf Telegram. У випадку, якщо натрапила на фейк, фахівці радять поскаржитись на такий пост.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Воюватимуть всі”: у РНБО показали повідомлення ЦПД із важливою інформацією про масову мобілізацію