facebook

Працюєте на землі — отримаєте компенсацію: стало відомо про які суми йдеться

Українським аграріям виплатять компенсації


Українці, які займаються сільським господарством, можуть 2024 року отримати солідну компенсацію. За що і кому її видадуть, розповів заступник голови Мінагрополітики Тарас Висоцький на Урядовому порталі.

Повідомляється, що у проєкті держбюджету на 2024 рік передбачено 800 млн. грн безповоротної фінансової допомоги українським аграріям.

Щоправда, цю суму поділять лише серед фермерів на деокупованих територіях України. Також 2 млрд. грн. планується направити як компенсацію за послуги з розмінування земель сільськогосподарського призначення.

Оформити компенсацію селяни можуть через Державний аграрний реєстр. Однією з вимог щодо отримання держдопомоги є зареєстровані права власності або оренди на землю.

Варто зазначити, що набули чинності зміни до програми “Доступні кредити 5-7-9”, які передбачають спецумови фінансування для підприємців із деокупованих територій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зокрема, чітко вказуються категорії деокупованих територій, щоби зробити кредити для аграріїв більш доступними.

Висоцький зазначив, що оновлені пільгові умови за програмою “Доступні кредити 5-7-9” передбачають ставку 1% річних у перші два роки та 3%, починаючи з третього року кредитування.

Решта компенсуватиметься внаслідок держбюджету України. Тобто це фактично безплатний кредит, який допоможе аграріям на деокупованих територіях відновити своє виробництво.

До речі, мешканцям Херсонської та Миколаївської областей, які влітку постраждали від підтоплення, виплачують грошову допомогу у розмірі 5000 грн. на одну особу. Також зараз триває допомога мешканцям Херсонської області у відновленні житла.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Працюєте на землі — отримаєте компенсацію: стало відомо про які суми йдеться