facebook

5 продуктів, які допоможуть безпечно пережити сезон застуд

Як тільки приходить холодна пора року, спалахи застуд та грипу стають набагато частішими. Чи можна якимось чином протистояти вірусам?

5 продуктів, які допоможуть безпечно пережити сезон застуд

Ми познайомимо вас з деякими вітамінними продуктами, яких є достатньо у зимовий сезон і які допоможуть вам зміцнити опірність організму до вірусів, інформує.

Ви, мабуть, знайомі з цим сценарієм: ви приходите зранку в офіс і застаєте навколо купу людей, що пчихають і кашляють навколо вас. Не ігноруйте ситуацію, прийшов час вжити заходів і підвищити вашу імунну систему, це досить легко зробити за допомогою певних продуктів харчування. У зимові місяці з’являються певні фрукти та овочі, які принесуть величезну користь для здоров’я, допоможуть активізувати обмін речовин, забезпечити високий рівень вітамінів або навіть заспокоїти нерви. Ось список найкращих сезонних продуктів, які завжди повинні бути у вашому списку покупок у холодні дні:

Селера

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У двох тоненьких стеблах селери міститься 15% добової дози вітамінів А і C. В склад селери входять речовини, що мають протизапальний ефект. Споживаючи селеру ви рідше хворітимете простудами та інфекційними захворюваннями. Селера корисна для здоров’я – вона має антисептичні, протиалергенні, тонізуючі властивості. Цей продукт корисний для серця і судин, для нервової системи, імунітету, травної системи. Також селера є легким природним снодійним, от тільки позбавленим негативних ефектів таблеток. Селера працює як заспокійливе та забезпечує спокійний сон. Готувати селеру дуже просто – додавати її можна практично в усі страви.

Брюссельська капуста

Це ще один сезонний овоч, який містить велику кількість вітамінів С, Е і К, а також мінерали марганцю і цинку. Готують капусту, видаляючи зовнішні листки, відрізаючи стебла, а потім проварюючи у солоній воді. Ідеальний термін приготування для капусти становить 5 – 7 хвилин, це чудовий гарнір до м’яса або риби. Сік з овочів рекомендують вживати в якості протизапального, загальнозміцнюючого, ранозагоювального, імуностимулюючого, проитиінфекційного засобу. Він має сечогінну, відхаркувальну, жовчогінну, послаблюючу дію на органи людини. Також це хороші профілактичні ліки проти онкозахворювань

Зелений салат

Зелений салат – рекордсмен за вмістом вітамінів і легко замінить аптечний вітамінний препарат. Смачні листя повні вітамінів, заліза, фториду, а також ефірних олій, які заспокоюють шлунок. Зелений салат швидко справляється з втомою і депресивним станом, інфекціями, зміцнює кісткову масу, виводить шлаки і токсини, стимулює мозок, поліпшує зір. Салат стане вашим природним «стимулятором». Рослина чудово постачає мозок поживними речовинами, збагачує його киснем, що позначається на підвищення витривалості, поліпшення настрою, сприйнятливості, працездатності організму.

Червоний буряк

Хоча буряк доступний цілий рік, він вважається типовим зимовим овочевим. Буряк забезпечує важливі поживні речовини, такі як залізо і фолієва кислота. Свіжий сік буряка є допоміжним засобом при застуді. При таких захворюваннях, як гайморит, синусит, риніт варто застосовувати варений буряковий сік. Якщо є нежить, допоможе закапування двох-трьох крапель соку в ніс. Буряк здатний зняти біль, прибрати запалення, перемогти депресію. За рахунок низької калорійності, багатого вітамінно-мінерального складу і відмінних смакових якостей, буряк може стати прекрасним доповненням щоденного раціону – робіть з нього салати, фреші, відварюйте, запікайте і готуйте на парі.

Яблука

У яблуках містяться: вітаміни В, С, Е, РР, калій, кальцій, магній, йод, марганець і пектин, а також нікотинова кислота і піридоксин. Цей фрукт також є одним з найбільш легко засвоюваних джерел заліза, відзначають дієтологи. Стародавні мудреці говорили, що людина, яка з’їдає щодня по два яблука, ніколи не буде хворіти. Яблука використовують не тільки для профілактики простудних захворювань, але і для лікування важких недуг, таких як злоякісні утворення. Достатня кількість калію допомагає стабілізувати кров’яний тиск, ну а кальцій необхідний для зміцнення зубної емалі і кісткової тканини. Не варто забувати, що яблука майже гіпоалергенні і їх можна вживати майже всім

Звичайно, що одна лише здорова збалансована дієта не зупинить нас від захворювання у холодну пору року. Обов’язково потрібні регулярні фізичні вправи, свіже повітря, достатній сон і регулярне миття рук – це настільки ж важливі фактори для здоров’я, як вітаміни та здорове харчування. Як завжди, найкращий підхід – налагодити правильний спосіб життя і в такий спосіб захистити ваш організм від вірусів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

5 продуктів, які допоможуть безпечно пережити сезон застуд