facebook

Частину пенсіонерів позбавлять від 20 до 50% пенсії: терміново допоможіть батькам уникнути цього

У деяких випадках українці можуть втратити половину своїх виплат


Пенсіонери-боржники можуть втратити від 20 до 50% своїх виплат. Такі санкції можуть накладатися у разі, якщо він не має жодних коштів на рахунках у банках чи майна, достатнього для покриття боргів у повному обсязі, розповідає Рада.

Залежно від виду стягнень з пенсії можуть відраховуватися 20% або 50% суми.

50% пенсії можуть стягнути на виплату аліментів, відшкодування збитків від розкрадання майна підприємств, установ та організацій, відшкодування збитків, завданих каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а також у зв’язку зі смертю потерпілого на повернення переплачених сум заробітної плати у передбачених законом випадках.

За іншими видами стягнень заберуть не більше 20% пенсії. Однією з найпоширеніших причин стягнення частини пенсії є те, що пенсіонер вийшов на пенсію та продовжує працювати, а у ПФУ про це не повідомив. Переплату, що виникла, доведеться повернути.

Зокрема коли пенсіонер влаштовується працювати, йому не передбачено перерахунок пенсії у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, для обчислення мінімального розміру пенсії або доплати за понаднормативний страховий стаж.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відповідно, якщо пенсіонер не повідомив про своє працевлаштування та пенсія йому виплачувалася з урахуванням проведеної індексації, буде здійснено стягнення суми підвищення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Частину пенсіонерів позбавлять від 20 до 50% пенсії: терміново допоможіть батькам уникнути цього