facebook

Ухилянтам анулюють права та заблокують рахунки? Адвокат розповіла, що може ТЦК

Адвокат розвінчала популярні міфи, які стосуються ухилянтів


Інформація про те, що нібито співробітникам ТЦК дозволили заарештовувати банківські рахунки українців та позбавляти водійських прав за неявку на порядку денному, є фейком. Про це розповіла у своєму TikTok адвокат Яна Меюс.

“Згідно із законодавством України, накласти арешт на ваші рахунки можливі лише державними чи приватними виконавцями в рамках виконавчого провадження”, – заявила правозахисник.

За її словами, для арешту рахунків необхідна ухвала державної або приватного виконавця.

Щодо позбавлення водійських прав, адвокат також розвінчала всі міфи. Меюс підкреслила, що заборонити керувати транспортом можуть лише як заходи для стягнення заборгованості за аліментами або за певні правопорушення.

У випадку, якщо людина, яка отримала повістку на уточнення облікових даних або проходження медкомісії, не є у вказаний час, вона може мати справу з адміністративною відповідальністю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За першу перепустку військовозобов’язаної особи передбачено штраф у розмірі від 1700 до 3400 гривень. Для посадових осіб штраф може становити від 3400 до 5100 гривень. При повторному не явленні до військкомату передбачено штраф у розмірі від 3400 до 5100 гривень, або від 5100 до 8500 гривень для чиновників.

У разі третього порушення зазвичай застосовується кримінальна відповідальність, і особа може бути притягнута до кримінальної відповідальності за ухилення від призову на військову службу в період воєнного часу, що тягне за собою позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ухилянтам анулюють права та заблокують рахунки? Адвокат розповіла, що може ТЦК