facebook

Пенсіонерам час запастися заспокійливим: Рада готує неприємний сюрприз щодо пенсій

У Раді ухвалили важливий законопроєкт щодо пенсій


На сайті Верховної Ради розміщено законопроєкт №9453, яким пропонується скасувати деяким пенсіонерам виплати.

Це стосується осіб, які перебувають за кордоном та не проходять щорічної фізичної ідентифікації в установах банків на території України.

Варто зазначити, що перелік причин припинення пенсійних виплат українцям Верховна Рада ухвалила у першому читанні.

Для того, щоб документ набрав чинності, ще має пройти голосування у другому читанні, потім його мають підписати чиновники.

Для внесення змін до Закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” виникає потреба у включенні терміна “фізична ідентифікація”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Головною метою цього законопроєкту є розширення можливостей та уніфікації процедури ідентифікації для всіх громадян, зокрема для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Документ спрямований на уникнення будь-якої дискримінації та забезпечення рівних прав та можливостей для всіх пенсіонерів.

Нардепи пропонують доповнити Закон новою статтею 47-1. У цій статті передбачено, що виплата пенсій особам, які тимчасово проживають за межами України, проводитиметься на їх поточні рахунки, відкриті у банківських установах, розташованих на території України.

Але ця виплата можлива лише у тому випадку, якщо особа пройшла процедуру фізичної ідентифікації до 31 грудня кожного року.

Якщо зміни до законодавства набудуть чинності цього року, це може створити проблеми для багатьох українських пенсіонерів, які перебувають за кордоном.

Тобто їм залишиться мало часу до 31 грудня 2023 пройти процедуру фізичної ідентифікації.

Ще наведено й інші підстави для припинення виплати пенсії:

Зупинення виплати пенсії у разі визнання особи зниклою безвісти.
Якщо людина не з’являється за своєю пенсією протягом певного часу, то нарахування пенсії у будь-якому разі буде припинено.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пенсіонерам час запастися заспокійливим: Рада готує неприємний сюрприз щодо пенсій