facebook

Потрібно встигнути за три місяці: у ПФУ зробили важливу заяву про призначення пенсії

У ПФУ роз’яснили, коли та куди звертатися за пенсією


Українцям опублікували інформацію, куди та коли слід звертатися за призначенням пенсії. Інформація опублікована на Facebook-сторінці ПФУ.

Українка поцікавилася у співробітників відомства, коли їй призначать пенсію. Їй виповнилося 60 років 24 вересня.

Після цього вона звернулася до органу ПФУ для оформлення виплати, але співробітник відомства заявив, що їй ще потрібно донести довідку про трудовий стаж за 1984-1990 роки.

Виявилося, що у трудовій діяльності записи про ці терміни роботи було виправлено та неправильно засвідчено. Тому українці потрібно принести з того місця роботи ще довідку, а її робитимуть місяць.

У зв’язку з цим жінка поцікавилася у ПФУ, як це вплине на призначення їй пенсії. У відомстві роз’яснили, що якщо звернення за призначенням пенсії відбувається протягом трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку, тоді пенсія буде призначена з дня, що настає після досягнення пенсійного віку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначається, що це прописано у статті 45 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

При цьому днем ​​звернення за призначенням пенсії вважається день ухвалення органом Пенсійного фонду України відповідної заяви з необхідними документами.

 

Наприклад, у людини день народження 24 вересня йому виповнилося 60 років. Якщо він подасть заяву до закінчення трьох місяців після досягнення 60 років, тобто до 24 грудня 2023 року, тоді пенсію буде призначено з 25 вересня.

Тобто, якщо вкластися в строк у три місяці, тоді пенсію почнуть платити з моменту досягнення пенсійного віку.

Якщо ж людина звернеться пізніше за цей термін, тоді виплату йому призначать з дати звернення і за попередні місяці виплати не буде.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Потрібно встигнути за три місяці: у ПФУ зробили важливу заяву про призначення пенсії