facebook

Українці повністю залишаться без домашнього інтернету

В Києві будуть проблеми з інтернетом під час блекаутів

Лише 37% абонентів провайдерів стаціонарного інтернету в Україні підключені за технологією PON, що забезпечує можливість користуватися інтернетом навіть під час відключення електропостачання.

Ситуація в Києві є особливо критичною, де лише 9% абонентів мають можливість отримати незалежний доступ до мережі незалежно від електропостачання.

Директор Департаменту розвитку фіксованого інтернету Міністерства цифрової трансформації України, Юрій Мацик, поділився такими розрахунками виданню liga.net.

Він відзначив, що проблема в Києві пов’язана з використанням застарілих технологій, які не підтримують PON.

У Київській області та інших регіонах ситуація набагато краща, де рівень підключення до PON становить близько 60%. За останній рік кількість абонентів, які використовують цю технологію, зросла на 9% (у 2022 році було 28%).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мацик рекомендує українцям звернути увагу на можливість підвищити ці показники. Він радить з’ясувати у свого провайдера, чи він використовує енергозберігаючі інтернет-мережі (xPON).

Якщо ні, то варто розглянути можливість зміни провайдера на того, хто надає ці можливості, та подати заявку на підключення.

Для забезпечення інтернет-зв’язку без електропостачання також потрібні додаткові складові, такі як повербанк для Wi-Fi-роутера та терміналу PON, а також спеціальні кабелі для підключення цих пристроїв до безперебійника.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українці повністю залишаться без домашнього інтернету