facebook

Тепер спокійно можна виїжджати: Кабмін відкрив кордони ще для тисяч чоловіків

Більше чоловіків зможуть їздити за кордон


Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури внесло зміни до правил перетинання державного кордону для водіїв вантажних і пасажирських транспортних засобів, які здійснюють тривалі подорожі.

Нові правила дозволяють перевізникам зареєструвати на один виїзд вантажних автомобілів до двох водіїв і автобусів — до трьох. Ця ініціатива була прийнята під час засідання Уряду. Про це інформує Міністерство.

Попередньо, при перетинанні державного кордону під час воєнного стану, правила обмежували виїзд з країни одним водієм для вантажних автомобілів і двома для автобусів.

У той самий час важливо враховувати, що існують обов’язкові міжнародні стандарти, які визначають кількість водіїв, залежно від тривалості та довжини маршруту. Це стосується не тільки відпочинку водіїв та виконання норм праці, але також і забезпечення безпеки водіїв і пасажирів.

Якщо ці міжнародні вимоги не дотримуються, це може призвести до штрафів з боку контролюючих органів як в Україні, так і за кордоном.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Це нове правило набуває чинності одразу після публікації відповідних змін, як визначено в Постанові №57, яка регулює правила перетинання кордону громадянами України.

Проте, станом на 16 жовтня 2023 року на сайті Верховної Ради до відповідної постанови ще не було внесено змін, про це свідчить текст документа. Коли ці зміни набудуть чинності, поки невідомо.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тепер спокійно можна виїжджати: Кабмін відкрив кордони ще для тисяч чоловіків