facebook

Для українців приготували новий податок: кому доведеться платити

В Раді зареєстрували новий законопроєкт, який передбачає податки для осіб, які здійснюють свою діяльність не офіційно.


Зокрема, це можуть бути водії, які таксують не маючи на це відповідної ліцензії, або люди, які працюють додатково на не основній роботі. Також це можуть бути громадяни, які не хочуть реєструватися як ФОП, щоб уникнути нюансів.

Згідно з новим законопроєктом, буде можливість працювати без певної звітності, але податкове зобов’язання буде списуватись банком автоматично. Таким новим режимом будуть мати змогу скористатися громадяни, які не є самозайнятими. Вони повинні відповідати низці критеріїв: не мати працівників, займатися одним видом діяльності тощо.

Ініціатори закону пропонують оподаткувати дохід громадянина у розмірі 6%, якщо він не перевищує 153 розміри мінімальної заробітної плати. Якщо сума заробітку за рік вища, відповідно податок буде вищий – 18% від суми перевищення. Для таких осіб будуть реєстратори розрахункових операцій. Окрім того, вони будуть мати зобов’язання надавати офіційну інформацію контролюючим органам про свій реальний дохід.

У законі також перерахували види діяльності, на які розраховані нововведення: кур’єр, ремонтник, таксисти, фотографи, няня, перукар, майстер манікюру тощо. Варто нагадати, що два роки тому пробний подібний законопроєкт також був зареєстрований, але на сесію його так і не винесли.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Для українців приготували новий податок: кому доведеться платити