facebook

Усіх городників та фермерів попередили: Кабмін ухвалив доленосне рішення щодо землі

Українцям розповіли, що потрібно знати про зміни


Зазначається, як ми вже писали раніше, що набула чинності постанова уряду, ухваленого на засіданні 13 жовтня, згідно з якою в Україні запустять пілотний проект щодо масової оцінки земель протягом 11 місяців з моменту набрання чинності цією постановою. Про це повідомляє нардеп від “Європейської Солідарності” Ніна Южаніна у своєму Телеграм-каналі.

Отже, Кабмін затвердив порядок реалізації прикріпленого пілотного проекту щодо проведення масової оцінки земель, а Мінагрополітики у співпраці з Мін’юстом та Держгеокадастром зобов’язав забезпечити електронну інформаційну взаємодію між інформаційними системами Державного земельного кадастру та Державного реєстру прав на нерухомість в обсязі, необхідному для реалізації.

Ще Міністерству аграрної політики та продовольства слід подати протягом місяця з завершення реалізації пілотного проекту Кабінету Міністрів України остаточний звіт про результати його реалізації та поінформувати про законодавчі акти, до яких необхідно внести зміни у результаті реалізації пілотного проекту.

Масова оцінка земель – це вид оцінки, який проводитиметься на всій території України з періодичним оновленням. Вона базується на даних про ціну (вартості) земельних ділянок та іншого нерухомого майна, розташованого на них, а також на даних про ціну (вартість) речових прав та розміри плати за користування чужими земельними ділянками та іншим нерухомим майном, розміщеними на цих ділянках.

Процедура також включає відомості про зареєстровані речові права на земельні ділянки та їх обтяження. Цей вид оцінки призначений, зокрема, для використання як база для оподаткування плати за землю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Геоінформаційна система масової оцінки земель – це частина програмного забезпечення Державного земельного кадастру, що забезпечує автоматизацію проведення та оновлення масової оцінки земель, а також публікацію її результатів у відкритому доступі.

Також Южаніна написала, що в рамках релокації на кінець вересня 840 підприємств переїхали до безпечніших регіонів України з прифронтових територій, повідомляє “Опедатабот”.

667 із них відновили роботу на нових місцях. За державною програмою релокації підприємства можуть перевозити потужності до понад 16 безпечних регіонів.

При цьому західна Україна стала лідером за кількість релокантів:

Закарпатська область – 199 бізнесів;
Львівська область – 120 бізнесів;
Чернівецька область – 78 бізнесів;
Івано-Франківська область – 70 бізнесів.
Найменше підприємств зафіксовано у таких регіонах:

Кіровоградська область – 17 бізнесів;
Житомирська область – 6 бізнесів;
Одеська область – 3 бізнеси.
“Ці дані ще раз підтверджують раніше оприлюднену інформацію про те, що більшість бізнесу все ж таки залишається працювати на місцях (про що я тут писала). (https://t.me/ninayuzhanina/1256) Очевидно, програма релокації як опція була необхідною, але покладатися на неї владі не варто було” – додала вона.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Усіх городників та фермерів попередили: Кабмін ухвалив доленосне рішення щодо землі