facebook

Замість підвищення пенсії заблокують карти: у 2024 літнім українцям буде дуже важко

Деяким пенсіонерам можуть заблокувати банківську картку


Українцям повернули обов’язкову ідентифікацію пенсіонерів. Це означає, що деяким пенсіонерам її потрібно пройти, інакше можна залишитись без коштів. Кому можуть заблокувати рахунок та гроші на карті, повідомляє на youtube-каналі “Банківський клуб”.

Вказується, що раніше ідентифікацію слід було пройти до вересня поточного року, але згодом цей термін продовжили до 31 грудня 2023 року.

Якщо люди, які підпадають під цю ідентифікацію до зазначеного терміну цього не зроблять, тоді вони не зможуть в результаті зняти свою пенсію з пенсійних карток і блокування їх карток відбудеться з 1 січня 2024 року.

Якщо спочатку ідентифікацію можна було пройти лише за особистої присутності, то згодом можна її пройти за допомогою відеоконференції.

Під час її проведення необхідно пред’явити документи, що засвідчують особу. Щоб пройти ідентифікацію, пенсіонери мають особисто звернутися до відділення Ощадбанку або дистанційно через портал Пенсійного фонду України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Оскільки зараз чимало громадян переїхало як усередині країни, так і за її межами, чиновники вирішили перевірити, чи немає так званих “мертвих душ”.

Трапляються випадки, коли пенсіонера немає в живих, а виплати за нього хтось продовжує отримувати. Ідентифікація виключить такі випадки.

Вимогу про проходження процедури фізичної ідентифікації вигадали не сьогодні. До цього переселенці теж мали проходити цю процедуру. Відповідне рішення було ухвалено Кабміном ще у квітні 2021-го, хоча у зв’язку з пандемією та карантином процедура дотримувалася далеко не завжди.

Теоретично ідентифікація є обов’язковою всім, хто отримує пенсію на банківський рахунок, якщо протягом року фізична ідентифікація пенсіонера банком, що обслуговує, не проводилася.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Замість підвищення пенсії заблокують карти: у 2024 літнім українцям буде дуже важко